I mål!

I dag har eg sydd siste stinget i brudekjolen min.

Då eg var i Oslo for eit par veke sidan fikk eg med meg kjolen og sulle ta sjarmøretappen på kjoleeventyret. Denne veka har eg kosa meg med finpuss og pynta kjolekaka med «hummer og kanari». Eg har brukt blonder frå Grønland, litt «pynterestar» frå Jenny sin kjole, stoff frå mamma,bestemor og – svigermor sine kjolar for å dekorere. Alt er sydd på for hand i ein frodig samansurie av detaljar. Litt av alt, slik eg lika det.

Kjolane har budd bakerst i klesskapet i 50, 40 og 30 år. Dei siste tre månadane har dei sett verda og reist frå land til strand. Reisa starta på Nordfjordeid, deretter i ein bag med nattbuss til Oslo. Her fikk dei ly hjå Jenny og Fingern samt nokre netter hjå ein tyrkisk skreddar. Vidare vart dei stappa og pressa ned i ein handbagasje-koffert med fly til Bergen før dei kom tilbake til opphavet på Eid. Her har dei fått retta opp i nokre skjønnhets-feil samt fått prikken over i-en. I dag køyrte vi kjolane til ein siste oppfrisking og reins slik at brudekjolen min blir klar om nokre veker.

Her er kjolen, berre synd eg stod litt i vegen…

Eg kan røpe at det er mykje handsaum på kjolen og eg er litt engstelig for at den kanskje ligg i blaut akkurat no. Eg er ikkje verdsmeister i å feste lause trådar, men kryssar fingarar og bein for at det helde. Kjolen er sjølvsagt som alltid i trygge hender.

Denna flotte dama har gjort jobben min lettare, men neste gang er det min tur til å bruke kjolen.

No er eg i full gang med brudepikekjolen. Synes det er ekstra kjekt om den matchar min, så legg litt av sjela mi i den også.

Håpar helga di blir fantastisk fin!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *